dilluns, 6 de maig del 2013

# L Kdira i L Lbre #



BUTACA  RATLLADA I UNA ROSA

Racons embolcallats que dibuixen un niu abrigallat de pètals rosats, ben posats i programats, on S'amaga un nou misteri en els talls profunds, al fons d'un mon meravellosament secret. Laberint de fondalades oprimides, degudament omplertes amb gustosa fragància - reeixits dins un mon singular - sota la claror de la natura: que s'obre, rep la llum i tot segui se'n va.
BUTACA DE LLIBRERIA

Recolza't en un vell paratge difós, omplert per una biblioteca clàssica, sobre un fort puntal que et donarà una digna i sabia estructura.
Deixa't caure sobre un ferm suport i gaudeix immensament de la teva llum interior.
LLIBRE I PLOMA DE PLATA
Paraules escrites en tinta sagnant, perforades per una ploma entintada: impressions adormides, abandonades o desprestigiades. Valor d'una paraula, d'un fet , d'un passat, d'un llegat que tenim i guardem.
Plata que supura del nostre pensament, del valor que se li dona, dels fets passats i venidors sempre mastegats per la cendra de la ploma.
QUADRE DE ROSA KITSCH




Deixa'm embolcallar dins un llençol blanc que dibuixa els colors d'una flor de cap a peus: una rosa, una fulla i una tija. Carregada de plecs i que em diu que em vol, que em cuida i em vigila. Rosa Kitsch, et veig com eres i com ets. Sento el que deies i el que dius. Et palpo molta estona i descobreixo les infinites meravelles de l'univers.
QUADRE DE ROSES I LLIBRES PENJATS
Esclat de color i vida de llibres obsolets, oberts i reciclats, reescrits buscant un nou valor del llibre que surt del seu cercle tancat  -- per esdevenir-ne un  nou valor, una nova dimensió que ara tinc/tenim, veig/ vegem, palpo/palpem i puc/podem gaudir davant i ben aprop meu/nostre
CADIRA ARRELADA
Cadira trepadora de roses malves, dins un bosc endinsat al bell paratge subliminar de la màgia que esquitxa els suaus fils de dolços tons pastellats. Suporta una lectura comprimida que parla o calla, que et diu o abandones, que guardes o mostres dins una cadira rosegada per la natura: la bellesa i la parla enroscades  dins un mateix to.
CADIRA DE VELLS RECORDS





Llibres compactes enganxats, lligats i apilats -- ben guardats -- dins un jo passat: al meu interior. Pensaments d'altres que no hi son, que van deixar empremta en mi i a tu, que ens endurem plegats, valorant o no un saber efímer que no es res més que un grapat de pols d'un  univers llunyà.
CADIRA JARDÍ FLORIT
M'assec en un jardí florit de roses del seu color.  Em recolzo sobre el meu llibre preferit -- que em suporta, m'acarona , m'estructura i em guia la meva vida, la teva i la de tots -
Veig més preguntes i  més respostes dins el meu fantàstic jardí florit!
 CADIRA  D'OMBRA ROMÀNTICA





A l'aixopluc d'una ombrel·la florida recordo els llargs estius acompanyats d'una dolça i plàcida lectura.
Els fulls atrapats en un punt de llibre viu i olorós, d´ una flor recollida sobre aquest prat verd intens: com un punt de natura que m'assenyala l'estació on soc ara immersa, del mon que m'envolta i gira, de la vida que cada segon mor i reneix.
CADIRA DELS CANVIS DE LLENGUATGE




Llargs camins de comunicació al nostre entorn, medis nous i enginys que modifiquen el transport de la paraula - comunicació-.
Destrucció, immediatesa, globalització , distorsió, instant bloquejat -- col·lapsat pel moment efímer de la velocitat imparable-
Atura't sàpiens! - boig enfurismat rodamons- desmesurat correcamins- obtús centrifugat de màxima potència -:  descansa i pensa! -- no en saps? - doncs corre i fuig a l'infinit!  Cau al gros forat negra que aviat t'engoleix -- si et plau, recorda'm com era, com estava, com et llegia i t'admirava...
 PORTAL DE SANT JORDI
Obre la porta del dia , obre la teva llar vessada de rosses vermelles, obre els records de la teva infantesa enmig dels volcans cremats -- el passat i el pressent dels llibres feixucs, plens d'il·lusió i esforç . Obre la porta de la teva vida, la meva i la de tots que és només una. Asseu-te, mira, analitza i gaudeix d'un moment, un instant i un record.  


TEXT I FOTOGRAFIA: GORETTI NOGAREDA